Deel 4

Falmouth, 18 mei 2007

 

Gek worden we ervan. We liggen nog steeds in Falmouth te wachten op een beetje behoorlijk weer om verder te kunnen gaan.
Alle mogelijke alternatieven zijn aan de orde geweest. Dan maar niet naar de Scilly eilanden en direct naar Ierland. Jammer maar helaas, dan hebben we een weervenster van 1,5 etmaal nodig en dat is er niet geweest.
Dan maar via de Westkust van Cornwall naar het Noorden en dan op een ander punt oversteken naar Ierland. Als plan prima; in de praktijk ook geen succes. Het aantal geschikte havens bij de huidige windrichting is beperkt en als we vast komen te liggen door het weer is er daar echt niets te beleven.

Dus toch maar in Falmouth blijven. Met een aantal andere Nederlanders hebben we bus- en boottochten gemaakt naar onder andere Truro en Penzance. Je bent er dan in elk geval even tussenuit. Maar ja, Falmouth en de directe omgeving hebben we na een aantal dagen op deze manier wel gezien. De andere twee Nederlandse schepen ( Harmattan en Anegade) vertrekken allebei op de 15 e mei. Anegada naar Frankrijk en Harmattan naar de Azoren. De laatste moet met motorpech en door een zware zee uitwijken naar Plymouth. Anegade heeft een zware nacht maar komt behouden aan.

Vooral Rens heeft het inmiddels helemaal niet meer naar zijn zin. Uiteindelijk besluiten we voor donderdag en vrijdag een auto te huren om de “rest” van Cornwall te gaan verkennen.
Dat worden twee heel leuke dagen en een absolute nieuwe ervaring om aan de linkerkant van de weg te rijden. Gelukkig hebben we al de nodige ervaring opgedaan met de fietsen maar in de auto is het toch nog net even anders. Vooral op donderdag zit Win met hartkloppingen in de auto. (Of dat met het links rijden te maken heeft, de rijstijl van Rens of een combinatie van factoren laten we maar even in het midden).
Vooral de roundabouts (rotondes) zijn een feest op zich. Gelijkvloerse kruisingen zijn er eigenlijk bijna niet. Ze zetten gewoon een stip verf op het wegdek en ziehier een roundabout is geboren. Niets is te dol, dus twee roundabouts aan elkaar gekoppeld komt ook veel voor. Alles went echter en vóór de vrijdag helemaal voorbij is besluiten we al ook het binnenland van Ierland op deze manier te gaan verkennen.

Waar zijn we geweest: natuurlijk naar Lands End, maar ook op aanraden van ober Thomas in Penzance waar Winny haar hartkloppingen weer de baas werd hebben we Sennen Cove, Cornish Cape en Porthcurno bezocht. In dat laatste plaatsje is een prachtig theater(Minack-theater) uitgehouwen in de rotsen aan de kust. Prachtig om te zien. Alleen wel jammer dat de toneel- en andere uitvoeringen pas over een paar dagen beginnen. Het blijft voor ons dus bij het bezichtigen ervan en het genieten van de prachtige tuinen met subtropische vetplanten die er onderdeel van uitmaken.

Het weer begint eindelijk te veranderen. We verwachten zondag as te kunnen vertrekken naar de Scilly eilanden. Daar varen we dan een paar dagen rond en hopen eind volgende week in Ierland aan te komen.

That sounds lovely, doesn't it?

Untill next time!

Terug naar het overzicht